Vetkoek en kerriemaalvleis

4 kg brooddeeg, of maak jou eie:
20 koppies meel
500g – 750g botter / margarien
20 eetlepels suiker
10 eiers
5 teelepels koeksoda
sout
suur- of varsmelk om mee te meng

Meng droë bestandele, behalwe koeksoda. Frommel botter daarin. Meng koeksoda met bietjie melk tot pasta. Klits eiers en voeg koeksoda mengsel daarby. Knie goed deur, rol uit en sny in vierkante of sirkels en bak in diep olie.

3kg maalvleis
3 gekapte uie
3 blikke 410g tamatie- en uiesmoor
3 blikke 410g gemengde groente
kruie, sout, peper
Kerrie na smaak

Braai ui, skep uit. Braai maalvleis tot gaar en voeg res van bestandele en gaar ui by. Bedien saam met vetkoek. Hou ook die stroop/konfyt en kaas byderhand vir die laaste vetkoek om die ete mee af te sluit.